Comenzi telefonice: 0374 029 348
Email: comenzi@construiesc-ieftin.ro

Termeni si conditii de utilizare

1. Utilizarea site-ului
Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.construiesc-ieftin.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos enumerati. Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare. Construiesc-ieftin.ro isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor; de asemenea, Construiesc-ieftin.ro isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni si erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, sau erori ale produselor software utilizate pentru functionarea site-ului. Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile, de fiecare data cand folositi acest site. Continuarea folosirii site-ului implica acceptarea modificarilor efectuate.

Tot continutul site-ului www.Construiesc-ieftin.ro este proprietatea SC GAMI SMART DISTRIBUTION SRL si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul scris al SC GAMI SMART DISTRIBUTION SRL a oricaror elemente regasite in site, chiar daca aceste elemente poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare.

Selectarea clienților
Construiesc-ieftin.ro își rezervă dreptul de a refuza colaborarea cu clienții ce manifestă un comportament sau un limbaj neadecvat (agresiv, jignitor, licențios etc), sau clienți care au în istoricul comenzilor, livrări refuzate.
Preturile afișate includ TVA!
Echipa Construiesc-ieftin.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din site. Rareori acestea pot conține mici inadvertențe: fotografia are caracter informativ și poate conține accesorii neincluse in pachetul standard, unele specificații pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Va stăm oricând la dispoziție pentru eventuale clarificări.
Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.Construiesc-ieftin.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos.

2. Confidentialitatea informatiilor
Informatiile furnizate catre Construiesc-ieftin.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare. Construiesc-ieftin.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata. Construiesc-ieftin.ro isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.
Preturile din comenzi electronice generate automat sunt valabile 5 zile din momentul confirmarii acestora de catre un operator al Construiesc-ieftin.ro.
Taxa verde nu este inclusa in pretul afisat pe site pentru produsele electrice unde este cazul.
Consruirsc Ieftin nu isi asuma responsabilitatea pentru diferentele de pret ale produselor expuse pe siteul Construiesc-ieftin.ro cauzate de diferite erori in afisarea acestora pe site-ul www. Construiesc-ieftin.ro
Pentru produsele care se aduc pe baza de comanda, Construiesc-ieftin.ro nu poate garanta pretul si termenul de livrare.
Preturile si conditiile de livrare impreuna cu alte detalii legate de livrare se confirma numai de catre un operator al Construiesc-ieftin.ro.
Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Se pastreaza intotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare. Pentru produsele achizitionate prin sistemele de carduri in rate fara dobanda (Card Avantaj, Star Bt si Card de cumparaturi Raiffeisen) nu se aplica dicount-uri si nu se ofera transport gratuit.
Toate ofertele sunt valabile in limita stocului disponibil.
Pentru achizitionarea produselor ce se aduc pe baza de comanda se poate solicita achitarea unui avans de cel putin 30% din valoarea produsului.
Produsele comercializate prin intermediul www. Construiesc-ieftin.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie daca este cazul.
Construiesc-ieftin.ro isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate.
Construiesc-ieftin.ro nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori. Va rugam sa verificati corectitudinea specificatiilor pe site-ul producatorului produsului dorit, accesand link-ul aflat imediat sub specificatii.
Greseli de tiparire. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in baza noastra de date sau afisate gresit iar livrarea nu s-a efectuat inca, www.costruiesc-ieftin.ro isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.
Toate produsele sunt insotite de factura si certificat de garantie unde este cazul.

Politica de returnare
Produsele achiziționate la distanță se pot returna conform O.U.G. 34/2014: consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în termen de 14 zile de la denunțarea contractului. Se recomandă utilizarea aceluiași serviciu de transport utilizat pentru recepționarea produselor
Construiesc-ieftin.ro va înapoia contravaloarea comenzii în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 14 zile de la primirea produsului returnat. Suma înapoiată cât și condițiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.
Definiția contractului de vânzare (art. 2, 5.): orice contract în temeiul căruia profesionistul (Construiesc-ieftin.ro) transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plătește sau se angajează să plătească prețul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cât și servicii.
Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale și nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmării automate de primire a acesteia.
Art. 12 menționează ca exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligațiilor părților contractuale. Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.
Prevederile OUG 34/2014 se aplică doar consumatorului definit ca orice persoana fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și doar în cazul contractelor la distanță (orice contract încheiat între profesionist și consumator în cadrul unui sistem de vânzări la distanță organizat, fără prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul).
Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin.
De exemplu, consumatorul ar trebui doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte, să încerce un fier de călcat dacă se încălzește nu să și calce, să constate pornirea unui aparat electrocasnic, fierăstrău, hidrofor, bormașină sau orice alt dispozitiv care este acționat printr-un motor electric, nu și folosirea lui în scopul produs de fabricant.
Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producător pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent în mod obligatoriu, prezența lui fiind specifică producătorului. Prezența sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra că produsul este exact în forma și condițiile în care a fost eliberat de către producător. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renunțare la contract.

Retur de Produse
Puteți solicita returul de produse în următoarele cazuri:
• Produsul livrat nu corespunde specificațiilor din site. Puteți solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii (în cazul în care produsul nu mai este disponibil).
• Produs nefuncțional în primele 48 ore (2 zile lucrătoare) de la recepție.În cazul în care produsul achiziționat a fost livrat nefuncțional sau prezintă vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit cu un produs funcțional, în urma notificării scrise sau prin prezentarea la sediu în termen de 48 de ore de la primirea produsului.
• Produs în colet deteriorat. Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzați recepția lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat și se poate întocmi un proces verbal împreună cu reprezentantul firmei de curierat în care să fie menționată starea coletului din momentul livrării. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor vă este transferat integral în momentul în care întrați în posesia fizică a produsului. Orice reclamație ulterioară nu va fi luată în considerare. În cazul în care se utilizează un transportator însărcinat de către consumator, riscul este transferat în momentul livrării produselor către transportator.
• Produse livrate greșit. În cazul în care s-a livrat alt produs decât cel comandat.
Costurile de retur pentru situațiile prezentate mai sus (nu și în cazul renunțării la cumpărare) cad în sarcina magazinului nostru.
Mențiune
În toate cazurile de mai sus, cu excepția celui referitor la defectele în perioada de garanție, produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite, în ambalajul original și însoțite de toate accesoriile și documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea într-o stare ce face imposibilă revânzarea lor duce la refuzarea returului.